AcasăDiverseCe să NU cumperi pentru o amenajare reușită de sezon

Ce să NU cumperi pentru o amenajare reușită de sezon

Publicat pe

Articole

1717 – semnificatie

Evenimente istorice majore din anul 1717 Anul 1717 a fost unul important in istorie, notabil pentru mai multe evenimente semnificative care au avut loc in diferite colturi ale lumii. Aceste evenimente au avut impact asupra dezvoltarii politice, sociale si culturale a diferitelor regiuni. Unul dintre...

Ești pregătit să îți amenajezi apartamentul proaspăt cumpărat sau să îl renovezi pe cel deja existent – așa că faci liste. Ce ai luat, ce mai trebuie luat. Cum ar fi să faci o listă și cu lucrurile pe care să NU le achiziționezi pentru o amenajare cu adevărat reușită? Experții de la studioul Fabrica de Profile ne povestesc despre câteva lucruri pe care nu ar trebui să le cumperi sau să le ai în casa ta.

  1. Lumină, lumină, lumină.

Avem nevoie de ea, dar ce fel de lumină? Ar fi o idee excelentă să renunți la toate becurile cu lumină rece – înlocuiește aceste becuri cu unele cu lumină caldă, liniștită, care să „îmblânzească” spațiul. Așa creezi o ambianță mult mai cozy, apropiată de acel hygge danez pe care îl îndrăgim. Iar ochii tăi nu vor avea nici ei de suferit. 

Becurile cu lumină caldă fac orice încăpere să pară luminată de un foc strălucitor sau de lumânarea ta preferată, câștigând detașat în fața celor cu lumină rece. De asta ar trebui să ții cont mai ales în ce privește amenajare dormitor, unde vrei să conturezi un spațiu cald, intim și familiar – nicidecum unul sobru, cu o lumină rece, obositoare. Să înlocuiești becurile reci cu cele calde nu e o schimbare costisitoare, însă face o diferență imensă în cum arată casa ta. 

2. Covoare prea mici. Covoare prea mari.

Nu contează cât de frumoase sunt covoarele tale – dacă sunt de dimensiunea nepotrivită, amenajarea este compromisă. Un covor într-o dimensiune nepotrivită, fie el prea mic sau prea mare, dezavantajează vizibil spațiul: un covor prea mic este destul de jenant pentru că nu are, practic, nicio utilitate. 

Unul prea mare „taie” din spațialitatea camerei și face totul să pară mult mai sufocant. Covorul tău nu ar trebui să treacă peste plinta alba decorativa, dar nu ar trebui nici să fie atât de mic încât să cuprindă doar măsuța de cafea.

3. Plante. De care?

Plantele artificiale au fost un adevărat trend în anii lor de glorie. Să ai plante verzi în casă este mai mult decât indicat, fiind cel mai sigur mod prin care îți aduci oaza de natură înăuntru. Însă plantele artificiale sunt un „nu” în materie de cumpărături – nu doar că arată ieftin (deci imprimă același sentiment întregii încăperi), însă sunt un adevărat magnet pentru praf și bacterii. 

Dacă alegi să ai plante naturale, casa ta va arăta mult mai proaspătă și aerisită, însă e important să ai grijă de ele – plantele uscate nu accesorizează bine nicio amenajare. La fel de important este să achiziționezi doar plantele vii care sunt sigure pentru casa ta, dacă ai animale de companie, de exemplu.

4. Seturile, da sau ba?

Deși par o soluție accesibilă de moment, seturile formate din canapea și fotolii nu fac cinste spațiilor noastre, pentru că le fac să pară extrem de comune. Nu vrem ca încăperile noastre să arate ca un showroom de mobilă, nu? 

Un aspect elegant și unitar estetic este dat de combinațiile între piesele de mobilier diferite, care să se potrivească împreună ca într-un puzzle. Nici seturile de mobilă nu sunt cea mai inspirată idee, chiar dacă pare că „scăpăm” mai ușor cu o astfel de achiziție. 

Cumpărăturile pentru amenajările interioare sunt un pas incitant din viitoarea amenajare, însă este important să nu fie făcute impulsiv – doar pentru că un covor e frumos nu înseamnă că e perfect pentru spațiul tău. 

Dincolo de a ne uita doar la latura estetică a lucrurilor, este vital să punem accent pe funcționalitatea lor și pe felul în care vrem să ne simțim în noua casă – ne fac florile artificiale să ne simțim reîmprospătați și energici. Nu întocmai. Însă cele naturale cu siguranță o fac. 

Ultimele articole

Parada – ziua nationala

Importanta Paradelor de Ziua Nationala Paradele de Ziua Nationala au devenit o traditie in multe...

Ziua internationala a lecturii

Ziua Internationala a Lecturii: Radacini si Relevanta Ziua Internationala a Lecturii, cunoscuta la nivel global,...

Elena – semnificatie nume

Originea si istoria numelui Elena Numele Elena este unul dintre cele mai vechi si mai...

Ziua mondiala a somnului

Importanta somnului in viata noastra Somnul joaca un rol vital in sanatatea si bunastarea noastra...

Articole asemanatoare

Parada – ziua nationala

Importanta Paradelor de Ziua Nationala Paradele de Ziua Nationala au devenit o traditie in multe...

Ziua internationala a lecturii

Ziua Internationala a Lecturii: Radacini si Relevanta Ziua Internationala a Lecturii, cunoscuta la nivel global,...

Elena – semnificatie nume

Originea si istoria numelui Elena Numele Elena este unul dintre cele mai vechi si mai...